X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Occidentul susţine Guvernul Moldovei din cauza "intereselor geopolitice"

2 aug. 2017,, 13:52   Politică
2479 4

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, consideră că Occidentul sprijină Guvernul Republicii Moldova din cauza unor "interese geopolitice".

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Infotag, Igor Dodon a spus că "Occidentul a acordat ajutor pentru a se asigura că Guvernul din Republica Moldova se consideră a fi proeuropean şi antirus".

„Timp de opt ani încrederea cetăţenilor moldoveni în UE a scăzut de la 72% la 48%. Aceasta scade în continuare. Sînteţi singuri de vină. Voi singuri încurajaţi acest guvern, care nu face nimic", a spus preşedintele.

La întrebarea cu privire la consecinţele financiare ce urmează din cauza "ignorării" de către autorităţile din Moldova a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, preşedintele a răspuns: „Cred că Occidentul, care a susţinut Guvernul din Moldova pe parcursul a şapte-opt ani din cauza intereselor geopolitice, va trebui să decidă cum să procedeze mai departe".

„În cazul în care, în continuare, Occidentul va renunţa să acorde sprijin Guvernului de la Chişinău, atunci va urma ceea ce am propus de mult timp, în special alegeri parlamentare anticipate. Am obosit deja să repet: nu susţineţi Guvernul din Moldova, mai bine susţineţi poporul moldovenesc", a spus Dodon.

Potrivit lui, de nenumărate ori el a repetat că Moldova nu are nevoie de "finanţare geopolitică".

„Dacă vă convine ca contribuabilii din SUA şi Germania să achite pentru Guvernul corupt din Moldova, atunci este treaba dumneavoastră. It's your money (a repetat de două ori preşedintele în limba engleză - "I.")", a menţionat el.

Potrivit lui Dodon, Occidentul poate face ce vrea, dar poporul moldovenesc vede totul.

„Din acest motiv, dacă într-un final Occidentul va înţelege acest lucru, atunci, pentru prima dată vor fi create condiţii normale pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova", a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?