Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Trotuarele din preajma Spitalului de Urgență, transformate în parcări

2 aug. 2017,, 09:40   Capitala
2170 0

Trotuarele din preajma Spitalului de Urgență din Chişinău zilnic sînt transformate în parcări de şoferii iresponsabili.

Pacienţii în cîrje, mamele cu cărucioare şi pietonii de rînd sînt obligaţi să circule pe carosabil, pentru că trotuarele sînt ocupate de automobilele parcate una lîngă alta.

Pietonii nu pot trece nici printre mașini, nici pe lîngă gard. În această situație, ei se văd nevoiți să iasă pe carosabil.

"Este incomod, mai ales mie cu piciorul bolnav."

Membrii Mișcării civice "StopHam" au ieşit din nou în stradă şi i-au îndemnat pe șoferi să respecte regulile de circulaţie şi drepturile pietonilor.


Șoferii îşi justifică acţiunile şi spun că nu au unde parca sau că staţionează pentru scurt timp.

"Cînd am ajuns aici, pe teritoriul spitalului erau mai multe locuri de parcare libere și, în general, este permisă intrarea. Este o parcare și mai sus, cînd am trecut erau 10 locuri libere. Toți urmează instinctul de turmă. Dacă cineva parchează într-un loc nepermis, imediat vin mai mulți", a spus liderul Mișcării "StopHam", Iurie Sacalî.

Amenda pentru parcare ilegală ajunge pînă la 500 de lei. De la începutul anului, 3.700 de şoferi s-au ales cu astfel de sancţiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?