X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Studenţi din Moldova vor participa la un summit internațional

2 aug. 2017,, 09:14   Societate
1675 0

Circa 35 tineri din Moldova vor participa la la Şcoala de Vară "Summit-ul tinerilor Parteneriatului estic 2017", care se va desfăşura în perioada 2-4 august.

Organizatorul evenimentului este Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE).

Sursele din cadrul IPRE au relatat că summit-ul va avea loc în suburbia Chişinăului, la o bază de odihnă Sky Land, unde se vor aduna tinerii în vîrstă de 18-25 de ani din Moldova, Ucraina şi Georgia.

"Şcoala de Vară va include de asemenea o serie de activităţi de instruire şi dezbateri, precum şi sesiuni de informare cu Ambasadori ai UE, oficiali şi experţi specializaţi în domeniul relaţiilor cu Uniunea Europeană şi a Parteneriatului Estic. Evenimentul va fi organizat într-un format de simulare a reuniunii Summit-ului Parteneriatului Estic. Fiecărui participant la Şcoala de Vară i se va atribui rolul unui Şef de stat sau Guvern din ţările Uniunii Europene, Parteneriatului Estic şi a unui reprezentant al instituţiilor UE", a spus reprezentantul IPRE, Mariana Platon.

Potrivit ei, "rolurile vor fi distribuite aleatoriu, iar la finele sesiunilor de informare şi dezbateri, participanţii vor elabora şi aproba Declaraţia Comună privind rezultatele înregistrate şi perspectivele de viitor ale Parteneriatului Estic". Participarea este gratuită.

Precizare: Şcoala de vară "Summit-ul Tinerilor Parteneriatului Estic 2017 " este organizată de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) în parteneriat cu Platforma Naţională din Republica Moldova a Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic cu susţinerea Fundaţiei Konrad Adenauer (‪KAS).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?