Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fără discriminare! Ministerul Justiției lansează versiunea rusă a secțiunii „Noutăți”

1 aug. 2017,, 17:19   Societate
2533 2

Ministerul Justiției extinde comunicarea cu publicul larg, lansînd versiunea în limba rusă a secțiunii „Noutăți” de pe site-ul oficial.

Potrivit sursei, cetățenii vor fi informați despre activitățile și proiectele relevante ale instituției prin comunicate de presă bilingve. Astfel, se intenționează crearea unei punți de comunicare cu un segment mai larg al societății, mass-mediei din Moldova și de peste hotarele țării.

„Am decis să oferim posibilitatea publicului larg, vorbitor de limbă rusă, să se informeze din prima sursă fără impedimente. Cred că acest fapt benefic va contribui la prevenirea şi eliminarea discriminării în societate pe criteriu de limbă vorbită. Experții în domeniu susțin că o comunicare eficientă distruge barierele lingvistice, ea fiind promovată în primul rând de mass-media”, a afirmat Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

Totodată, ministerul anunță că în curînd va fi lansată și versiunea în engleză a site-ului justice.gov.md.

Potrivit datelor ultimului Recensământ, din 2014, limba rusă este vorbită de 14,1% din populația țării, ceea ce înseamnă aproximativ 400 mii de cetățeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?