X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Traficul rutier la vama moldo-română va fi fluidizat

1 aug. 2017,, 16:41   Societate
2724 0

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România vor întreprinde acțiuni de fluidizare a traficului transfrontalier în luna august, informează MOLDPRES.

Acțiunile prevăd redistribuirea numărului de colaboratori vamali în cadrul ambelor administrații vamale, utilizarea tuturor arterelor de control, precum și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

La fel, vor fi desemnate persoane de contact care vor face parte din grupurile comune de analiză de risc, fiind astfel eficientizată activitatea de efectuare a controlului vamal în baza principiului selectivității.

Totodată, pentru fluidizarea traficului a fost lansat în iulie 2016 Coridorul Verde la patru dintre cele mai solicitate posturi vamale: Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora. Prin urmare, cetăţenii care nu deţin bunuri ce necesită a fi declarate pot opta pentru Coridorul Verde, în timp ce Coridorul Roşu este destinat persoanelor care transportă mărfuri ce presupun achitarea taxelor vamale aferente.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, luna august este perioada cu cele mai mari valori de trafic la frontiera moldo-română, fluxul traversărilor de unități de transport înregistrînd o creștere de peste 20%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?