Kroll va publica cel de-al doilea raport în octombrie

Kroll va publica cel de-al doilea raport în octombrie

Kroll planifică să finalizeze cel de-al doilea raport pînă la sfîrșitul lunii octombrie, notează NOI.md cu referire la un comunicat emis presei.

BNM intenționează să publice rezumatul documentului pînă la finele anului, ținînd cont de aspectele de confidențialitate.

Pe 20 iulie 2017, reprezentanții firmelor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat o deplasare la Chișinău, unde au avut întrevederi cu reprezentanți ai Băncii Naționale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale.

Scopul întîlnirii a fost de a conveni asupra unei strategii globale de recuperare a activelor delapidate, prin care să se asigure pe viitor o strînsă cooperare și un schimb de informații pentru a permite o eficiență maximă a măsurilor de recuperare și a întruni probe în susținerea acțiunilor penale ce pot fi intentate pe plan internațional.

Strategia este axată pe inițierea, pînă la sfîrșitul anului curent, a procedurilor judiciare în principalele jurisdicții, în care au fost urmărite fondurile delapidate sau localizați răufăcătorii (și alte persoane implicate), precum și afacerile acestora. În plus, vor fi inițiate proceduri împotriva persoanelor terțe pentru a permite dezvăluirea informațiilor și documentelor suplimentare necesare urmăririi restului fondurilor furate.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

BCNBYF 2 aug. 12:48

А воров уже назвали по именам?.......Когда суд?......И когда приговор приведут в исполнение?.....Разве было такое в жизни, чтобы воры сами себя судили и наказывали?............Тем более, которые у власти?.........Фантастика!... .....

Докладчик 2 aug. 07:38

Людям нужны не отчеты за которые Молдова платит немалые деньги, а реальные действия по возврату денег.

кирилл 1 aug. 17:54

Один такой вопрос?А тех,кто упомянут в отчете раньше как -то это коснулось?С ними велись мягко говоря "беседы" в прокуратуре? Ведь КРОЛЛ их озвучил! И фамилий там не так уж и много.

Oleg 1 aug. 16:38

Ma doare de finalizarea raportului, vreau ca cei implikati sa fie arestati, precum Filat,Lucinschi, Platon si multi altii.

serghei 1 aug. 16:30

nu publicati raportul! mai intii sa-i arestati pe cei ce figureaza,ca dupa publicare nu-i mai gasiti!

? 1 aug. 16:20
Spam
Mihail. 1 aug. 16:01

Faptasii precum Platon si Filat raspund deja pentru acest furt imens din sistemul bancar care a ingenunchiat o tara intreaga. Nu ramane decit sa raspunda si Shor in fata legii.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load