X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kroll va publica cel de-al doilea raport în octombrie

1 aug. 2017,, 14:49   Economie
2884 7

Kroll planifică să finalizeze cel de-al doilea raport pînă la sfîrșitul lunii octombrie, notează NOI.md cu referire la un comunicat emis presei.

BNM intenționează să publice rezumatul documentului pînă la finele anului, ținînd cont de aspectele de confidențialitate.

Pe 20 iulie 2017, reprezentanții firmelor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat o deplasare la Chișinău, unde au avut întrevederi cu reprezentanți ai Băncii Naționale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale.

Scopul întîlnirii a fost de a conveni asupra unei strategii globale de recuperare a activelor delapidate, prin care să se asigure pe viitor o strînsă cooperare și un schimb de informații pentru a permite o eficiență maximă a măsurilor de recuperare și a întruni probe în susținerea acțiunilor penale ce pot fi intentate pe plan internațional.

Strategia este axată pe inițierea, pînă la sfîrșitul anului curent, a procedurilor judiciare în principalele jurisdicții, în care au fost urmărite fondurile delapidate sau localizați răufăcătorii (și alte persoane implicate), precum și afacerile acestora. În plus, vor fi inițiate proceduri împotriva persoanelor terțe pentru a permite dezvăluirea informațiilor și documentelor suplimentare necesare urmăririi restului fondurilor furate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?