Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Locuitorii Moldovei vor vedea în august o serie de fenomene naturale neobișnuite

1 aug. 2017,, 15:00   Societate
3000 0

Locuitorii Moldovei vor putea vedea în luna august o serie de fenomene naturale neobișnuite.

Pe data de 7 august de la ora 20:22 pînă la 22:20 va fi posibil să fie observată o eclipsa de lună, iar ploaia de meteoriți, Perseidele, va putea fi urmărită în noaptea de 12-13 august.

Acestea sînt particule ale cozii Cometei Swift-Tuttle, care se apropie de Pămînt o dată la 135 de ani. Acest fenomen a putut fi observat ultima dată în decembrie 1992, prin coada de lux a acesteia însă Pămîntul trece în fiecare an.

Atunci și poate fi văzută ploaia de meteoriți, provocată de Perseide, pentru că toți acești meteoriți luminoși apar anume din partea Constelației Perseu.

În luna august va avea loc și cea mai mare din istorie eclipsă solară. Luna va eclipsa Soarele, pe data de 21 august, timp de o oră și jumătate, iar coroana solară va fi de cîteva ori mai mare decît în timpul eclipsei anterioare.


Potrivit predicțiilor astrologilor acest fenomen va avea un impact tangibil asupra relațiilor interpersonale și cele de dragoste, dar și asupra sănătății, situației politice și economice din lume. Vor putea observa însă, din păcate, eclipsa totală doar locuitorii din SUA. Fazele sale parțiale vor fi vizibile și de pe alte teritorii, în special, din Europa de Vest, însă nu și din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?