X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Odessa ard masiv cafenele și restaurante de pe plajă

1 aug. 2017,, 11:14   Externe
9093 0

La Odessa continuă seria de incendii în localuri de divertisment de pe plajă. Astfel, ieri, în Arkadia a ars un snack bar, iar turiştii au spus că chiar au auzit sunetul unei explozii.

Acesta este al patrulea incendiu pe litoral de la începutul verii. În timp ce orăşenii vorbesc despre incendieri, salvatorii fac trimitere la încălcarea regulilor securităţii antiincendiare.

Focul a izbucnit mai întîi la una dintre cafenelele din Arkadia, unde s-a produs un incendiu pe 20 iunie. Cu o săptămînă în urmă a ars practic pînă la temelie un restaurant la Lanjeron, iar în wee-end – un club de noapte la staţia 13 de pe Bolşoi Fontan.

Potrivit spuselor lui Aleksandr Polohaci, reprezentant al SSSE pentru regiunea Odessa, în localul din Lanjeron a fost utilizat cu încălcări grătarul, iar în Arkadia şi la staţia 13 au fost încălcate regulile de utilizare a reţelei electrice. De fapt, în ultimul caz se discută şi o posibila neglijenţă în folosirea focului de către o persoană neidentificată.

„Incendiile ne-au demonstrat că edificiile de pe litoral sînt neprotejate, ele au fost construite din materiale uşor inflamabile, iar la exploatarea lor sînt încălcate regulile securităţii antiincendiare”, a declarat Polohaci, menţionînd și faptul că la plaje nu este pusă la punct debitarea apei în hidranții de incendiu, de aceea, salvatorii pierd timpul şi pompează apa din mare sau se racordează la hidranţii de pe pante.


În legătură cu moratoriul la controale, angajații SSSE nu au dreptul să inspecteze astfel de localuri fără invitaţie, de aceea, în comun cu funcţionarii consiliului orăşenesc preconizează să elaboreze un plan de intensificare a măsurilor de securitate antiincendiu în locurile aglomerate.

Potrivit spuselor lui Aleksandr Kriţki, şef adjunct al Direcţiei regionale a SSSE, tuturor localurilor de pe plajă li se înaintează cerinţe concrete. „La construcţie nu se pot utiliza materiale uşor inflamabile, spune Kriţki. – Trebuie, de asemenea, calculată distanţa dintre edificii, ca în caz de incendiu focul să nu treacă la clădirea vecină. Cablurile, înainte de exploatare, trebuie verificate şi izolate de materialele inflamabile”.

Apropo, electricienii spun că proprietarii de atare localuri se lasă cu greu convinşi să cheltuie bani pentru protecţie antiincendiu.

Salvatorii relatează că regulile securităţii antiincendiare nu sînt respectate nu numai în localurile de divertisment, dar şi la pieţe. Astfel, zilele trecute din cauza unui scurtcircuit, s-a produs un incendiu la piaţa „Privoz”. „În total, în jumătate de an, în Odessa au avut loc cinci incendii la pieţele „Ceriomuşki”, „Severnîi” şi „Privoz”, spun salvatorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?