Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Localnicii și migranții aduc apă curată în satele din Moldova

1 aug. 2017,, 08:53   Societate
3084 0

Datorită eforturilor PNUD Moldova, finanțării venite din partea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, dar și migranților, locuitorii din Slobozia Mare au apă curată la robinet.

Într-un timp foarte scurt localnicii au creat un ONG care a început colectarea de bani pentru a putea aduce apă de calitate în robinetele localnicilor.

Oamenii s-au implicat rapid. În doar trei luni, peste 100 de originari plecați peste hotare au donat aproape 5000 de euro. Suma a fost completată cu 2000 de euro alocaţi de administrația locală și un grant de 20.000 de euro oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

În decurs de o lună o companie selectată prin licitație publică a realizat lucrările necesare, săpînd și schimbînd ţevile vechi.

Precizăm că peste 200.000 de persoane din 23 de sate din Moldova au beneficiat de proiectul "Migrație și dezvoltare locală", implementat de PNUD în Moldova, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Proiectul își propune să îmbunătățească infrastructura locală și condițiile de viață. În acest scop, localnicii şi migranţii sînt susţinuţi să îşi unească eforturile pentru a prioritiza principalele probleme cu care se confruntă comunitățile lor şi, împreună cu autorităţile locale și suportul partenerilor de dezvoltare, să soluţioneze aceste probleme.


Pînă în prezent au fost investiţi aproape 800.000 de dolari în 18 sate şi 5 oraşe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?