X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Rogozin și Krasnoselski se vor întîlni după imixtiunea României

31 iul. 2017,, 16:50   Politică
4171 5

Dmitri Rogozin va organiza o întîlnire cu președintele Transnistriei Vadim Krasnoselski.

Părțile vor discuta o mulțime de probleme, inclusiv recentele imixtiuni ale autorităților române, care au împiedicat delegația din Rusia să intre în spațiul său aerian. Despre acest lucru în emisie directă la unul dintre canalele TV, a declarat viceprim-ministrul și reprezentantul special al președintelui Rusiei Dmitri Rogozin, relatează NOI.md.

Dmitri Rogozin a declarat că îl așteaptă să sosească pe liderul Transnistriei la sfîrșitul săptămînii. „Krasnoselski va fi în țara noastră, la Moscova, cu el voi avea o conversație separată. Vom încuraja Chișinăul și Tiraspolul să se întîlnească la cel mai înalt nivel și să ia o decizie referitor la cetățenii care locuiesc în Transnistria și care suferă din cauza instabilității actuale din regiune. Ar trebui ca dialogul dintre ei să fie stabilit. E altceva că Krasnoselski poate influența situația din regiunea transnistreană, iar lui Dodon nu-i dau voie să lucreze antagoniști lui din Guvernul Republicii Moldova“, a declarat viceprim-ministrul Rusiei.


Reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria a enumerat o serie de probleme care vor fi discutate în cadrul întrevederii sale cu Vadim Krasnoselski. „Rolul principal al Rusiei în relațiile dintre Chișinău și Tiraspol constă în reluarea măcar a vreunui fel de dialog, unul care să se refere la interesele, mai întîi de toate, a cetățenilor obișnuiți. Trebuie puse în discuție asemenea probleme importante, cum ar fi: tranzitarea vehiculelor de transport; tenttiva de blocadă a Transnistriei, pe care Moldova intenționează să o organizeze în comun cu Ucraina; recensămîntul tuturor persoanelor care trec frontiera Transnistriei, din partea Ucrainei. În general, aceste probleme vizează interesele economice ale 500 000 de persoane, care locuiesc în Transnistria, dintre care 200.000 sînt cetățeni ai Rusiei“, a declarat Dmitri Rogozin.

De precizat faptul că Dmitri Rogozin, a fost invitat la întîlnirea tripartită cu președintele Republicii Moldova Igor Dodon și liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, care trebuia să aibă loc pe 29 iulie, la Bender. Vicepremierul rus își planificase să ia parte la festivitățile preconizate pentru marcarea celei de-a 25-a aniversări a desfășurării operațiuni de menținere a păcii, după conflictul militar din anul 1992.

Însă avionului Companiei Rusiei «S7 Airlines», la bordul căruia Dmitri Rogozin se îndrepta spre Chișinău, i s-a refuzat zborul deasupra teritoriului României. Rogozin a fost nevoit să se întoarcă la Moscova, iar avionul de pasageri a trebuit să fie realimentat la Minsk. Mai tîrziu, el a declarat că Rusia va lua contramăsuri dure, iar toate persoanele implicate în incident vor fi trase la răspundere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?