Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Toamna protestelor: încă un partid cheamă oamenii în stradă

31 iul. 2017,, 13:21   Politică
3823 4

Sesiunea parlamentară care s-a încheiat este una dintre cele mai rușinoase din istoria țării, au declarat astăzi reprezentanții fracțiunii parlamentare a PLDM, notează NOI.md.

Deputații liberal-democrați au vorbit în cadrul unei conferințe de totalizare a activității legislative despre abuzurile comise, în opinia lor, de majoritatea parlamentară, unul dintre cele mai grave fiind adoptarea sistemului de vot mixt.

„Cu siguranță, această sesiune parlamentară a fost una dintre cele mai rușinoase, care va rămîne un capitol dureros pentru întreg poporul nostru. Am ajuns să asistăm neputincios la atrocitățile zămislite cu atîta maliție și brutalitate de către guvernare. Evenimentele care au urmat au îngenuncheat o țară întreagă”, a declarat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

Reprezentanții PLDM au anunțat că se vor alătura protestelor antiguvernamentale preconizate a fi declanșate la toamnă și nu exclud că vor lansa un apel la nesupunere civică.

„Parlamentul nu-și onorează datoria de a reprezenta interesele cetățenilor. Sîntem în prezența unui regim autocratic al PD, fapt despre care vorbesc și partenerii de dezvoltare. Actuala majoritate parlamentară este ilegitimă, nu este reprezentativă, guvernarea sfidează Constituția și își creează premise care să o avantajeze în alegerile parlamentare din 2018. Vom susține și iniția la toamnă acțiunile de protest împotriva guvernării, iar dacă va fi cazul, vom chema și la nespunere civică, pentru că este grav afectat viitorul Republicii Moldova”, a menționat deputatul PLDM Iurie Țap.


Liberal-democrații au mai criticat refuzul guvernării de a elucida situația în cazul traficului de anabolizante prin intermediul Poștei Moldovei, problemă despre care au atenționat în repetate rînduri. O sfidare a legii, spun ei, o constituie și refuzul majorității de audia raportul de activitate al procurorului general, precum și cel al Guvernului, pe parcursul sesiunii ce s-a finalizat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?