X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Grozavu, dispus să-l substituie pe Chirtoacă în funcție

31 iul. 2017,, 13:10   Capitala
2382 3

Destituirea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general ar putea duce la remanieri de cadre la Primărie.

În postul de primar interimar ar putea fi numit Nistor Grozavu, care și-a exprimat disponibilitatea de a exercita temporar funcțiile lui Dorin Chirtoacă, pînă la pronunțarea verdictului final. Acest fapt a fost menționat de însuși viceprimarul municipiului Chișinău azi, 31 iulie, la finalul ședinței serviciilor municipale, relatează NOI.md.

Viceprimarul a vorbit despre situația excepțională în care el a ajuns după suspendarea temporară a lui Dorin Chirtoacă din funcție. „Eu nu m-am mai confruntat cu astfel de situații și nu pot spune cum va funcționa mecanismul de substituire a primarului general. Acum noi examinăm această situație cu juriștii Primăriei. Situația s-a agravat și din cauza faptului că eu pînă în ultimul moment am colaborat strîns cu primarul general, dar,, după recenta hotărîre, întreaga responsabilitate pentru deciziile adoptate o voi purta eu”, le-a spus Grozavu jurnaliștilor.


Funcționarul municipal a mai remarcat posibilitatea cooperării cu Consiliul municipal. „Această situație trebuie supusă unor dezbateri comune cu consilierii municipali. În cazul în care ei vor fi împotriva unei sau altei persoane în fruntea Primăriei, nu vom putea menține relații de încredere cu ei. Nu e bine să fii nedorit acolo, unde este necesară o conlucrare strînsă. Dacă totuși vom reuși să conlucrăm și eu sper la acest lucru, atunci eu nu voi părăsi funcția mea pînă la emiterea hotărîrii finale (a instanței, față de Dorin Chirtoacă – nota red.). Sînt dispus să port responsabilitatea pentru toate hotărîrile adoptate de Primărie și vreau să-i asigur de acest lucru pe toți cetățenii și consilierii municipali”, a rezumat Nistor Grozavu la finalul ședinței serviciilor municipale.

Precizăm că la 28 iulie Dorin Chirtoacă a fost temporar suspendat din funcția de primar general al municipiului Chișinău pînă la încheierea procesului. Această hotărîre a fost adoptată de Judecătoria sectorului Buiucani, în baza demersului Procuraturii Anticorupție. Acuzarea a insistat asupra acestei hotărîri cu intenția de a-i proteja pe martorii din acest dosar penal, în care este cercetat Chirtoacă, de influența din partea suspectului care, fiind primar general, ar putea folosi resursa administrativă. În aceste condiții Nistor Grozavu care este singurul viceprimar care ar putea fi numit primar interimar.

Precizăm că Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătoria sectorului Buiucani a adoptat pe 27 mai decizia de a-l plasa în arest la domiciliu pe 30 de zile. El este suspectat de trafic de influenţă și corupere pasivă, depistate în urma semnării contractului cu Compania austro-ungară EME Parkleitsystem GmbH, pentru amenajarea şi deservirea parcărilor auto cu plată la Chișinău. Dorin Chirtoacă riscă pînă 22 de ani de privaţiune de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?