X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Statele Unite condamnă violența autorităților din Venezuela

31 iul. 2017,, 22:00   Externe
1423 0

Departamentul de Stat american a promis duminică "acțiuni puternice și rapide" împotriva autoritarismului guvernului venezuelean, informează Reuters.


Departamentul a condamnat printr-un comunicat violența autorităților împotriva protestatarilor din Venezuela și a promis că va continua să reacționeze inclusiv împotriva celor care participă la Adunarea Constituantă "rezultată din alegerile incorecte de astăzi".

Washingtonul a cerut guvernelor din regiune și din întreaga lume "să le ceară socoteală celor care subminează democrația, încalcă drepturile omului, poartă răspunderea pentru violență și represiune sau se angajează în practici corupte".

"Statele Unite sînt alături de poporul Venezuelei și a reprezentanților constituționali ai acestuia în încercarea lor de a face din nou din țara lor o democrație completă și prosperă", mai afirmă comunicatul.

Oficial, SUA nu au precizat ce măsuri au în vedere împotriva regimului de la Caracas, dar surse de la Washington au declarat agenției Reuters că ar putea fi vorba chiar despre sancțiuni în domeniul petrolier. Acestea ar putea fi adoptate luni și nu ar merge pînă la interzicerea importurilor de țiței venezuelean în Statele Unite, dar ar putea opri exporturile de petrol ușor american către Venezuela, care are nevoie de acest produs pentru amestecul cu propriul petrol greu, înaintea vînzării.

Alegerile pentru o nouă Adunare Constituantă în Venezuela au fost boicotate de opoziție, care a afirmat că violențele împotriva celor care contestau scrutinul convocat de președintele Nicolas Maduro s-au soldat cu 15 morți. Cel puțin nouă decese au fost înregistrate de procuratura generală sîmbătă și duminică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?