X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Termenele interdicției de intrare în Rusia pentru imigrant. Regulile de trecere a frontierei

31 iul. 2017,, 11:51   Societate
3613 3

Ce să facă cetățeanul Republicii Moldova, pentru a nu încălca regulile de trecere ale frontierei Rusiei, dar și cele de ședere în această țară.

Astăzi, în Rusia, în rîndul imigranților moldoveni poate fi observată această tendință de intrare și ieșire de pe teritoriul Federației Ruse:

1. Un străin intră în Rusia și rămîne, înregistrîndu-se ca imigrant pentru perioada de 3 luni.

2. În această perioadă, cetățeanul străin nici măcar nu încearcă să-și perfecteze documentele permisive ca să poată continua să rămînă în mod legal pe teritoriul Federației Ruse.

3. La expirarea termenului de 3 luni, cetățeanul străin iese și intră în Rusia imediat, adică, pleacă în afara Rusiei, își face un nou card de migrație, revenind imediat în țară.


4. Trece frontiera Rusiei înainte și înapoi cîteva ori la rînd, în funcție de durata necesară de ședere în țară. Totodată, de regulă, cetățenii străini sînt siguri că ordinea de intrare-ieșire în Rusia este respectată, deoarece părăsind teritoriul Federației Ruse și perfectîndu-și un nou card de migrație, ei locuiesc în Rusia, în mod legal, pentru că la frontieră nu i s-a spus nimic, lăsîndu-l pe străin să intre în Federația Rusă.

Însă nu totul este chiar așa, normele de trecere a frontierei de stat a FR nu sînt respectate, deorece cetățeanul străin încalcă Legea №115 LF, articolul 5, care reglementează drepturile și obligațiile străinilor care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse, dar și intrarea și ieșirea cetățenilor străini în și din Federația Rusă.

În această lege este stipulat în mod clar: cetățeanul strain care a venit în Rusia, iar după trei luni a părăsit teritoriul acesteia, ar trebui să se afle în afara țării, timp de cel puțin 3 luni.

Și numai după aceea migrantul poate veni din nou în Federația Rusă, să-și actualizeze cardul de migrare.

În caz contrar, cînd diferența dintre ieșirea și intrarea din nou în țară au trecut mai puțin de 3 luni - migrantul încalcă ordinea de intrare și de ieșire de pe teritoriul Federației Ruse și se află ilegal în Rusia.

Important! Zilele de ședere ilegală în FR, încep să fie numărate de la data intrării repetate în Rusia, după ce locuiește în străinătate mai puțin de 90 de zile.

Atunci cînd un străin încalcă legea și regulile de intrare și de ieșire în Rusia, el riscă foarte mult, pentru că atunci cînd va fi depistată încălcarea cetățeanului străin i se va aplica interdicția de intrare și de ședere în Rusia.

Pentru cît timp îi este aplicată străinului interdicția?

Așadar, pentru încălcarea regulilor de intrare și de ieșire în Federația Rusă, străinul riscă să-i fie aplicată interdicția de intrare în Rusia.

Perioada de interdicție depinde de numărul de zile în care străinul a locuit ilegal în Rusia.

Șederea pînă la 170 zile – interdicție de intrare pentru 3 ani;

Ședere de la 170 pînă la 270 zile - interdicție de intrare pentru 5 ani;

Șederea mai mult de 270 de zile – interdicție de intrare pentru următorii 10 ani în Rusia (perioadă maximă).

Ce să întreprindă cetățeanul străin, pentru a nu încălca regulile de trecere a frontierei Rusiei, dar și cele de ședere în această țară?

Pentru aflarea legală pe teritoriul Federației Ruse, este necesar să ținem minte și să respectăm regula clară „90/180 de zile.“ Pentru a face acest lucru e necesar:

1. După trecerea frontierei ruse a începe procedurile de înregistrare în calitate de migrant.

2. Pentru aflarea mai îndelungată pe teritoriul Rusiei este necesară perfectarea patentei de muncă sau a permisului de ședere temporară ori permanentă.

3. Dacă nu reușiți să perfectați aceste documente, cetățeanul străin trebuie să părăsească Rusia și să revină nu mai devreme de 3 luni, după ce a ieșit din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?