Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce crede Voronin despre reținerile în lanț din ultima perioadă

31 iul. 2017,, 12:00   Politică
8548 7

Creșterea numărului de dosare penale pentru acte de corupție, în care figurează funcționari de rang înalt, este salutată de liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.

Întrebat dacă arestările din ultima vreme se înscriu în lupta anticorupție sau sînt răfuieli politice, liderul comuniștilor s-a arătat convins că există destule probe care îi incriminează pe cei vizați, cu unele excepții.

„În orice caz, la suprafață se arată că e luptă cu corupția. Cu Filat încă se mai poate de spus despre componenta politică, dar despre ceilalți ce fel de componentă politică poate să fie? Ori într-adevăr sînt materiale care demonstrează că ei s-au ocupat cu prostii, ori sînt interese care nu au putut fi repartizate”, a punctat Voronin în cadrul unui interviu pentru „Ziarul de gardă”.

Referindu-se la mersul anchetei în dosarul fraudelor bancare, politicianul a remarcat că toți cei implicați trebuie să răspundă. El s-a arătat indignat de faptul că deputaților nu li s-a oferit accesul la lista persoanelor care au beneficiat de acele credite frauduloase. În opinia lui, în furtul miliardului au fost implicate foarte multe persoane din rîndul funcționarilor de stat.

„Nu că de la partide, dar cei care atunci aveau posibilitatea să «hăpăiască»”, a precizat Voronin.


Liderul PCRM s-a arătat sceptic față de faptul că autoritățile competente ale statului vor reuși să dea de urma celor vinovați. El a opinat că „problema miliardului” va fi dată uitării, cel mai probabil, înainte de a se ajunge la o finalitate.

„Și firma aceasta americană Kroll mie-mi pare că e o firmă fantomă, care special o să tărăgăneze pînă atunci cînd o să le fie lehamite la toți sau vor apărea alte probleme mai importante, mai arzătoare și vor uita de acest miliard. Dar banii de unde s-au furat? De la statul Republica Moldova, de la cetățenii Moldovei. Ce fac organele noastre interne? De ce așteaptă ca o firmă străină să ne deschidă ochii? De ce organele noastre – Ministerul Finanțelor, Banca Națională, Procuratura – nu verifică unde s-au dus banii și cine i-a furat?”, s-a întrebat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?