Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia va cîștiga de pe urma sancțiunilor SUA, scrie National Interest

31 iul. 2017,, 21:00   Externe
3604 3

În loc să cauzeze prejudicii Rusiei, proiectul american de lege despre noile sancțiuni poate avea consecințe neașteptate pentru SUA, scrie în The National Interest profesorul Angela Stent de la Universitatea Georgetown.

„În actuala sa variantă acest proiect de lege lovește nu numai în Rusia, dar și în întreprinderile americane și europene, din cauza restricțiilor stipulate ce afectează proiectele energetice legate de companiile ruse”, a explicat ea.

În particular, aceasta se referă la construcția gazoductului rus „Nord Stream-2”. Germania îl susține ca pe cel mai avantajos procedeu de a-și asigura necesitățile de gaz pe viitor, scrie Stent. Majoritatea partenerilor europeni din Berlin au aceeași abordare.

În iunie, împotriva noilor sancțiuni s-au pronunțat, într-o declarație comună, ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, și cancelarul Austriei, Christian Kern, care au menționat că Washingtonul în această situație încearcă să impună Europa să cumpere gaze lichefiate americane.

Anterior, despre disponibilitatea de a lua în regim de urgență măsuri de răspuns a declarat șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker .


La rîndul său, ministrul Economiei și Energeticii al RFG, Brigitte Zypries, a declarat că noile sancțiuni ale SUA încalcă legislația internațională.

„Unii demnitari europeni au avertizat că, dacă SUA vor continua să promoveze acest proiect de lege, UE poate reexamina propriul regim de sancțiuni, elaborat minuțios în comun cu administrația Barack Obama, scrie Stent. – Pentru Kremlin aceasta va fi o noutate bună”.

Ambele camere ale Congresului au aprobat deja proiectul de lege privind sancțiunile împotriva Moscovei. Donald Trump, deocamdată, nu l-a semnat, dar mulți sînt convinși că el nu are de ales. Moscova, drept răspuns, a anunțat despre reducerea personalului diplomatic american în Rusia. Washingtonul poate lăsa în țară 455 de angajați ai ambasadei și consulatelor.

În opinia Angelei Stent, măsurile de răspuns ale Rusiei pot avea drept consecință o nouă serie de sancțiuni și antisancțiuni, pe al căror fundal relațiile dintre ambele țări se vor înrăutăți. „Posibil, Rusia și America vor putea acționa în comun în Siria, dar aceasta, probabil, va fi una dintre puținele sfere de cooperare rămase”, conchide autorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?