Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Rusia au fost interziși utilizatorii anonimi de mesagerie și VPN

31 iul. 2017,, 11:10   Externe
1811 0

Duma de Stat a Rusiei a adoptat în a treia și ultima lectură legile care interzic utilizarea de instrumente de eludare a blocarii site-urilor și obliga identificarea utilizatorilor conturilor de mesagerie, scrie „Medusa“.

Legea votata de deputații ruși interzice anonimizatoarele și VPN, care nu restricționează accesul la site-uri si le trece în registrul resurselor interzise. Evidența unor astfel de instrumente va fi ținută de Serviciul Federal de Securitate (DSB) și Ministerul Afacerilor Interne din Rusia. Legea ar trebui să intre în vigoare la 1 noiembrie 2017.

Totodata, a fost adoptata și Legea cu privire la reglementarea serviciilor de mesagerie, care îi obligă pe administratori să stabilească identitatea proprietarilor conturilor prin intermediul numărului de telefon. Deputatii au prevazut in lege si posibilitatea deconectarii utilizatorului de la resursele online. Aceasta lege va intra in vigoare la 1 ianuarie 2018.

În plus, Rusia a adoptat o lege care înăsprește controlul asupra vînzării de SIM-carduri. Conform actului normativ, cumparatorul de SIM-card trebuie să se legitimeze obligatoriu cu un act de identitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?