X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sala festivă unde s-au intoxicat 20 de persoane a fost închisă

29 iul. 2017,, 11:25   Societate
2315 0

Grupul de lucru, format pentru investigarea cazului de infecţie alimentară a unor locuitori din satul Hîjdieni, a întreprins un şir de alte măsuri de stabilire a cauzelor infecţiei, la masa de pomenire, anunță NOI.md cu referire la serviciul de presă al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, în urma controlului s-a constatat că la procurarea alimentelor n-au fost prezentate certificate de calitate pentru ouă, maioneză, scrumbie afumată, produse de origine vegetală, orez, crabi, caşcaval, tăieţei şi snakuri. Până la porţionarea produselor nu s-au prelevat contraprobe de produse finite. Personalul implicat în prepararea bucatelor dispune de certificate de control medical şi instruire igienică, dar conform spuselor administratorului, o persoană se simţea, însă n-a fost înlăturată de la procesul de pregătire a mesei de pomenire.

Pe marginea încălcărilor depistate a fost întocmit un proces contravenţional. Pînă la elucidarea cauzelor, care au condus la toxiinfecţia alimentară, DRSA Glodeni a emis Decizia de suspendare a activităţilor sălii, unde a avut loc masa de pomenire.

În prezent, în secţia de boli infecţioase a spitalului raional Glodeni sunt internate 20 de persoane, dintre care 7 minori. La domiciliu se tratează alte 4 persoane. Conform afirmaţiilor medicilor, starea de sănătate a pacienţilor este calificată ca fiind de gravitate medie cu dinamica pozitivă spre însănătoşire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?