Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ministerul Economiei și Infrastructurii a inițiat reorganizarea instituției

29 iul. 2017,, 13:29   Economie
7003 1

Ministerul Economiei și Infrastructurii Moldovei a inițiat reorganizarea instituției în cadrul noii structuri. Astfel, la Minister s-a desfășurat prima ședință de lucru pentru implementarea reformei Guvernului privind reorganizarea administrației publice centrale, cu participarea instituțiilor care vor intra în noua structură a acestuia, anunță NOI.md

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a reamintit că conform noilor prevederi, Ministerul Economiei se comasează cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și cu domeniul construcții de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cu modificarea denumirii în Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În plus, conform structurii-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcționarea Ministerelor adoptat de Guvern, conducerea Ministerului este exercitată de către viceprim-ministru, ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. Numărul secretarilor de stat pentru fiecare Minister va fi stabilit de Guvern, în funcție de domeniile de activitate și competența autorității.

În acest context, vicepremierul a numit un grup de lucru responsabil de implementarea reformei în regim operativ, sporirea eficienței activității Ministerului, pentru a asigura o mai bună funcționare a instituției. Va fi emis un ordin cu privire la repartizarea atribuțiilor între viceminiştri de ramură, în perioada de tranziție - pînă la selectarea secretarului general de stat și secretarilor de stat al Ministerului.

Ulterior grupul de lucru de comun cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii și instituțiilor comasate va elaborarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Ministerului, structura și efectivul limită. De asemenea, se vor iniția proceduri de operare a modificărilor în Registrul de stat a persoanelor juridice la Agenția Servicii Publice. Urmare acestor acțiuni vor fi lansate procedurile legate de preavizarea personalului și formarea statului de personal.


Directorul Centrului de implementare a reformelor Iurie Ciocan a prezentat în detaliu procedura și modalitatea de reorganizare, pentru a asigura implementarea coordonată a reformelor. În context, a menționat că după aprobarea Regulamentului Ministerului, preavizarea personalului și disponibilizarea angajaților, va demara procedura de angajare și completare a funcțiilor noi, accentuând că atît viceminiştri, cît și toți angajații pot participa la concursul de ocupare a funcțiilor disponibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?