Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputat comunist: Fracţiunea PCRM este supusă presiunilor

28 iul. 2017,, 14:09   Politică
2907 0

Liderul fracţiunii Partidului Comuniştilor în Parlament, Inna Şupac, consideră că deputaţii comunişti sînt supuşi presiunilor din partea Partidului Democrat şi Partidului Socialiştilor.

Ea a scris pe Facebook că o mare parte din mass-media a trecut cu vederea faptul că la ultima şedinţă a Parlamentului s-au produs un şir de schimbări importante pentru guvernare.

„Fostul deputat PLDM Valeriu Ghileţchi a fost inclus în componenţa Biroului permanent al Parlamentului, fiind deja legalizat de Igor Dodon în calitate de şef al grupului parlamentar. La insistenţa unui alt transfug de la PLDM, Balan, i s-a acordat preşedinţia în Comisia pentru agricultură. De ce deputatul socialist Radu Mudreac, ca şi întreaga fracţiune a PSRM, nu s-a gîndit să-şi apere comisia?", se întreabă Şupac.

În opinia ei, această rocadă s-a produs pentru că democraţii au cedat în schimb preşedinţia în Comisia ecologie, care a fost creată special pentru ei.

Liderul fracţiunii PSRM a mai adus un exemplu de colaborare a PSRM şi PDM, afirmînd că, "graţie poziţiei domnilor socialişti, fracţiunea PCRM a fost lipsită de preşedinţie în Comisia protecţie socială şi sănătate".

Şupac spune că presiunea asupra PCRM nu se limitează doar la aceste decizii.

„Printr-o hotărîre, Biroul Parlamentului a redus cîteva unităţi de state ale fracţiunilor PCRM şi PLDM în aparat. În mod neaşteptat, fără a preveni. Pentru că Dodon a legalizat grupului lui Ghileţchi şi acum grupul lor are nevoie de listă de personal, din contul fracţiunilor de opoziţie", a menţionat Şupac, precizînd că se zvoneşte că fracţiunea "ar putea fi lipsită de cabinetul de la etajul şase".

Ea consideră că presiunea asupra PCRM se face pentru că, în ziua votării sistemului electoral mixt deputaţii comunişti au afişat un banner cu mesajul "Nu sistemului electoral!".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?