X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un tînăr din Dubăsari învață angajații și patronii să lucreze în echipă

28 iul. 2017,, 13:41   Economie
1811 0

Convins că lucrurile mari se fac în echipă, Petru Bondari, un tînăr din Pohrebea, Dubăsari, și-a deschis o afacere în care învață angajații și patronii să lucreze în echipă, notează NOI.md.

Împreună cu soția sa și cîțiva colegi, el ajută companiile să își consolideze echipele și, respectiv, să obțină profituri mai mari. Cei care vor să ajungă la această performanță petrec cîteva zile în afara biroului, de regulă în natură, unde interacționează între ei, învață să soluționeze conflictele și să comunice eficient. Acest lucru a fost posibil datorită unui proiect de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru, realizat în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD.

Un concept dezvoltat pe larg în Occident, pînă nu demult, team buildingul era aproape necunoscut în Republica Moldova. Însă, treptat, managerii companiilor alocă bugete tot mai mari pentru a-și consolida colectivele de angajați. Pînă să apară firma lui Petru Bondari, cei care căutau astfel de servicii le găseau doar peste hotare. Acum ei vin pe o insuliță din rîul Nistru, în preajma satului Pohrebea, unde petrec cîteva zile de training, departe de birou, într-o atmosferă relaxantă, parcă desprinsă din basm.

Echipa lui Petru Bondari numără în prezent cinci persoane și, ca să le poată oferi altora cunoștințe și abilități, participă în permanență la cursuri de formare în țară și peste hotare.

Petru Bondari este unul dintre cei peste 70 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului care au obținut granturi europene în valoare de pînă la 13.500 de euro pentru a-și crea sau dezvolta o afacere. Mai mult, tinerii au beneficiat și de serviciile unor consultanți personali care, timp de 14 luni, i-au ajutat să-și gestioneze cît mai eficient businessul.


Programul finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, realizat de PNUD, contribuie la consolidarea întrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru prin implicrea reprezentanților mediului de afaceri, ai societății civile și autorităților locale în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și infrastructurii sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?