X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoacă nu mai este primar al Chișinăului

28 iul. 2017,, 15:30   Politică
11155 3

Dorin Chirtoacă a fost suspendat temporar din funcția de primar general.

Judecătoria Buiucani a aprobat solicitarea Procuraturii Anticorupție, care a insistat ca suspectul să fie suspendat din funcție pe durata procesului de judecată. Decizia a fost luată în urma ședinței instanței, care a avut loc astăzi, 28 iulie, comunică NOI.md.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general pe durata desfășurării procesului de judecată, decizia respectivă fiind luată de judecătorii sectorului Buiucani, în baza solicitării primite de la Procuratura Anticorupție. Partea acuzării consideră oportună suspendarea temporară din funcția administrativă a suspectului, în condițiile în care urmărirea penală, unul dintre principalii inculpați al căreia este Dorin Chirtoacă, a fost finalizată și materiale au fost trimise în instanța de judecată. Judecătoria Buiucani trebuia să ia o decizie încă pe 27 iulie, dar avocații suspectului au depus o cerere de amînare a ședinței cu o zi pentru a face cunoștință cu materialele cazului.


Cererea de suspendare temporară din funcție procurorii care instrumentează cazul lui Dorin Chirtoacă au explicat-o prin intenția de a proteja martorii acestui proces penal, unii dintre care încă dețin funcții publice, de influența din partea suspectului, care, în calitate de primar general, poate utiliza resursa administrativă. Așa cum a explicat anterior, procurorul Victoria Furtună, măsura de suspendare temporară din funcție a lui Chirtoacă nu încalcă prezumția de nevinovăție a suspectului și este prevăzută de Codul de procedură penală.

De precizat faptul că Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai de către ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie. Judecătoria sectorului Buiucani, pe 27 mai, a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. El este suspectat de trafic de influența și de corupere pasivă în cazul semnării contractului cu Compania austro-ungară «EME Parkleitsystem GmbH» privind amenajarea și întreținerea parcărilor auto cu plată în Chișinău. Mandatul de arest la domiciliu a fost extins la 22 iunie. Dorin Chirtoacă riscă pînă la 22 de ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?