Dodon l-a asigurat pe Muhametșin că „provocatorii vor răspunde”

Dodon l-a asigurat pe Muhametșin că „provocatorii vor răspunde”

Șeful statului a abordat astăzi cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, incidentul produs ieri pe Aeroportul Chișinău, în care un deputat și cîțiva artiști ruși au fost întorși din drum, notează NOI.md.

Igor Dodon a calificat incidentul drept o provocare pusă la cale de guvernare și l-a asigurat pe diplomatul rus că cei care se fac vinovați vor răspunde.

„Am discutat despre provocarea din partea guvernării, care a interzis accesul artiștilor ruși pe teritoriul Republicii Moldova. Ne vom ocupa de fiecare caz în parte. Reiterez poziția mea: o asemenea atitudine este inadmisibilă. Toți cei care se ocupă de aceste acte de provocare și de subminarea relației noastre strategice cu Federația Rusă vor fi denunțați. Va veni timpul cînd vor răspunde: nimeni nu este uitat și nimic nu se uită”, a declarat  oficialul.

Menționăm că în seara zilei de ieri un deputat și mai mulți artiști din Federația Rusă au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile au argumentat decizia prin faptul că aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificînd scopul vizitei în țara noastră. Interpreții ruși au declarat, pe de altă parte, că au sosit într-o misiune de caritate în regiunea transnistreană. Eu au relatat că au fost escortați cu o mașină și duși la Serviciul de securitate al Aeroportului Chișinău imediat cum au coborît din avion.  

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

МыслиВслух 28 iul. 15:01

Потакать устроителям праздника российским воякам,которые в 1992 году обстреливали из Парканской воинской части Бендеры,которые танками шли и стреляли по Бендерам,которые широко распахивали ворота своих воинских складов на территории приднестровья для вооружения всякой бандоты и еще при этом называть весь этот сатанинский шабаш "налаживанием отношений с россией",у Додона что вообще крышку сорвало.Это не президент,а позор.

Euuu 28 iul. 14:30

Ei ce bate apa in piua individul acesta de Dodon? Pe cine o sa-l traga el la raspundere? Pe Plahotniuc? Ce-i cu atitudinea aceasta servila fata de rusi? Al cui presedinte este el - al Republicii Moldova sau al unei gubernii (regiuni) din Rusia? La tot ce face ai zice Putin l-a numit in functie. Fuu, cre greata-mi e de individul asta

Игор 28 iul. 12:13

До этого тянули одеяло Румынию пришёл Додон тянет в Россию ко во выбрать чтоб не было этих предателей депутатских.

Radu 28 iul. 11:54

Придет время? A если не придет? У меня предчувствие, что после позора с референдумом, это время никогда не придет. Люди начнут понимать, что президент пустослов и не в состоянии решать важные вопросы страны (разве что разрезать ленточку в детсаде родного села, реконструированном Румынией)

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load