Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cursa Roma-Chișinău, supusă unor verificări inopinate

28 iul. 2017,, 08:31   Societate
4347 0

Cursa Roma-Chișinău, din 26 iulie, operată de Air Moldova, atît de mediatizată în ultimile zile din cauza aminării curselor, iar după incidentele de la bordul aeronavei a fost supusă unei inspecții inopinate pe Aeroportul Fiumicino din Roma de către inspectorii SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) ai Autorității Aeronautice din Italia (ENAC), notează NOI.md cu referire la un comunicat al companiei Air Moldova.

Potrivit companiei, aceasta este o verificare la care sînt supuse toate companiile aeriene și toate aeronavele. Inspecțiile sînt inopinate și autoritățile aeronautice ale fiecărui stat decid cînd și care aeronavă să fie verificată, de obicei, în mod aleatoriu.

Potrivit reprezentanților Air Moldova, nu au fost depistate neconformități sau abateri în raport cu specificațiile manualelor tehnice ale companiei Airbus, avionul întrunind toate condițiile pentru continuarea cursei spre Chișinău în siguranță pentru pasageri, ceea ce constituie mereu prioritatea numărul unu pentru compania Air Moldova.

„În acest timp pasagerii au avut de așteptat la bordul aeronavei pe aeroportul din Fiumicino finalizarea inspecției, care a durat circa 1,5 ore. Contăm mult pe înțelegerea pasagerilor și ne pare rău pentru devierea de la orarul de decolare/aterizare preconizat. Ca recunoștință pentru răbdarea de care au dat dovadă, compania Air Moldova va recompensa pasagerii cursei Roma-Chișinău din 26.07.2017”, se arată într-un comunicat al companiei emis presei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?