X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Putin a promulgat acordul pentru menținerea bazei aeriene rusești din Siria

27 iul. 2017,, 17:10   Externe
1555 0

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care ratifică un acord cu guvernul sirian ce permite Rusiei să-și mențină baza aeriană din Siria pentru aproape jumătate de secol, arată documente oficiale, potrivit Reuters.

Acordul original, semnat la Damasc în ianuarie, stabilește condițiile prin care Rusia își poate folosi baza aeriană Hmeymim din provincia Lattakia, care a fost utilizată pentru a desfășura atacuri aeriene împotriva forțelor care se opun președintelui Bashar al-Assad.

Putin a promulgat miercuri acordul, după ce ambele camere ale Parlamentului au aprobat înțelegerea la începutul lunii, conform portalului oficial de informații al guvernului.

Conform documentului, forțele rusești vor fi desfășurate la baza Hmeymim timp de 49 de ani, cu opțiunea extinderii acestui aranjament pentru perioade de cîte 25 de ani.

Baza s-a aflat în centrul incursiunilor militare ale Moscovei de la intervenția sa în conflict în septembrie 2015, sprijinindu-l pe Assad, unul din cei mai apropiați aliați ai Rusiei în Orientul Mijlociu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?