Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Patru metode simple de a-ţi stimula imunitatea

29 iul. 2017,, 12:00   Societate
2287 0

Un organism al cărui sistem imunitar funcţionează corect este un organism sănătos.

Iată patru modalităţi la îndemînă pentru a-ţi stimula imunitatea.

Mănîncă grepfrut

Grepfruturile, mai ales cele cu sîmburi, pot stimula imunitatea, deoarece induc producerea de celule T, acele celule care joacă un rol esenţial în protecţia împotriva virusurilor şi bacteriilor din corp.

Alege calea naturală


Ne nştem cu imunitatea naturală, iar ea poate fi stimulată din primele zile prin alăptarea la sîn. Prin laptele matern, bebeluşul primeşte de la mamă anticorpii necesari sistemului imunitar.

Stimulare pe termen scurt

Echinaceea - disponibilă sub formă de tablete, tinctură sau ceai - stimulează fagocitoza, adică digerarea de către fagocite a microorganismelor care invadează corpul uman. Planta are efect maxim când este luată pe perioade scurte, pentru a lupta împotriva infecţiilor recurente, aşa cum este guturaiul. Din acest motiv, evită să o iei pe termen lung.

Plante chinezeşti

Astragalus, de exemplu, stimulează activitatea sistemului imunitar, prin creşterea numărului de celule stem din măduvă şi limfă, stimulînd dezvoltarea lor în celule imunitare active. Cercetările ştiinţifice sugerează că ea poate să declanşeze activitatea celulelor imunitare, făcîndu-le să iasă din faza de "repaus".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?