X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Pavajul pentru trotuare fără stăpîn devine „carte de a vizită“ a Chișinăului (FOTO)

27 iul. 2017,, 13:50   Capitala
3085 0

Munți de pavaj pentru trotuare sînt acumulați în apropiere de Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu“.

Mai mult de o săptămînă materialele pentru restaurarea trotuarelor au stat nesupravegheate de-a lungul bulevardului Ștefan Cel Mare, sărindu-le în ochi locuitorilor și oaspeților Chișinăului. Direcţia generală transport public şi căi de comunicație, în afară de faptul că le-a creat inconveniente cetățenilor, dar din motive necunoscute, lăsă gresia pentru pavare fără supraveghere pe timp de noapte, astfel încît aceasta poate fi furată, informează NOI.md.

Pavajul pentru trotuar împiedică traficul pietonal de pe bulevardul central al Chișinăului, devenind totodată parte obișnuită a peisajului pentru oaspeții capitalei. Gresia pentru pavaj, care este stocată periodic fără a fi supravegheată pe diverse porțiuni, de-a lungul străzilor în reparație, a reușit să fie numită în glumă „cartea de vizită“ a Chișinăului. De fapt, „reparația secolului“ de pe bulevardul Ștefan cel Mare a transformat deja demult centrul capitalei în șantier de construcții, martori oculari ai căreia devin nu numai localnicii, ci și străinii, care sînt uimiți de faptul cum lucrările de restaurare deranjează orășenii și aduc prejudicii imaginii Chișinăului.


Pentru a clarifica situația corespondentul NOI.md s-a adresat mai multor subdiviziuni ale Direcţiei generale transport public şi căi de comunicație. Timp de cîteva zile, secretarii adjuncților șefului Departamentului, Vitalie Butucel și Oleg Caraman, comunicau că șefii lor nu se află la locurile de muncă, iar la telefonul de serviciu al interimarului structuri Oleg Poiată nu a răspuns nimeni. Responsabili de la Secretariatul Primăriei au sfătuit portalul NOI.md să contacteze Departamentul «Edilitate», care este implicat în realizarea lucrărilor de infrastructură pe drumurile Chișinăului. Dar nici acolo nu am reușit să-l găsim la locul de muncă, în biroul său, pe șeful Departamentului, iar secretarul acestuia timp de cîteva zile a promis să ne telefoneze, cînd se va întoarce șeful.

Apropo, lucrările de reparații pe Bulevardul Ștefan cel Mare au devenit subiectul unei ședințe cu ușile închise a Consiliului Municipal, care a avut loc la sfîrșitul lunii iulie. În cadrul acesteia aleșii locali au ascultat raportul Consiliului Concurenței, care a sesizat fapte de corupție, beneficii de pe urma influenței și lipsă de concurență la organizarea și anunțarea rezultatelor licitației pentru realizarea lucrărilor în cauză. O serie de consilieri municipali și-au anunțat intenția de a apela la organele de drept, pentru inițierea unei anchete, care ar putea duce la încă un scandal de corupție major în capitală.

Vă reamintim că lucrările de reparații pe mai multe străzi centrale din Chișinău au fost începute de compania «Delta ACM» în anul 2015, în cadrul unui proiect de îmbunătățire a infrastructurii rutiere urbane, inițiat de Primăria Chișinău cu sprijinul Companiei de Proiecte «EGIS International». Pentru realizarea proiectului autoritățile municipale au primit un credit de la BERD în valoare de 22 de milioane de euro. Proiectul prevedea restaurarea bulevardului Ștefan cel Mare, a străzilor Vasile Alecsandri, Constantin Negruzzi, lucrările de reparații pe acestea fiind deja parțial finalizate, precum și a străzilor Tighina, 31 august și Alexandru cel Bun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?