X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Seminar pentru personalul medical din Armata Naţională

27 iul. 2017,, 14:10   Societate
2089 0

Personalul medical din Armata Naţională a Moldovei învaţă tehnici de acordare a primului ajutor medical pe cîmpul de luptă în cadrul unui seminar de trei zile, care are loc la Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun".

Potrivit şefului Serviciului medico-militar al Ministerului Apărării, locotenent colonel-medic Ivan Petcov, instruirea are ca obiectiv perfecţionarea cunoştinţelor cadrelor militare fără studii medicale în domeniul acordării asistenţei medicale primare, de urgenţă în condiţiile de cîmp şi situaţii excepţionale. Cei 20 de subofiţeri, sergenţi, caporali şi soldaţi sînt pregătiţi de instructori din Forţele Aeriene ale SUA dislocate în Europa şi din Garda Naţională a Carolinei de Nord în restabilirea funcţiilor vitale, stoparea hemoragiei, aplicarea bandajelor şi pansamentelor, dar şi în evacuarea pacienţilor de pe cîmpul de luptă.

Cursul de instruire "Acordarea primului ajutor pe cîmpul de luptă" face parte din Programul "Nursing", lansat în Armata Naţională în anul 2013 cu sprijinul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?