Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

China şi Rusia vor aprofundarea cooperării bilaterale în sfera securităţii

27 iul. 2017,, 23:00   Externe
1379 0

China şi Rusia şi-au luat angajamentul de a aprofunda cooperarea, comunicarea şi coordonarea în problemele ce ţin de securitate, după ce miercuri a avut loc la Beijing o nouă rundă de consultări între oficialii celor două state privind securitatea strategică, relatează Xinhua News.

Această rundă de consultări a fost prezidată de consilierul de Stat chinez Yang Jiechi şi de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev.

Yang a salutat dinamica relaţiilor bilaterale pe care le-a catalogat ca fiind ”cele mai bune din istorie”. El a precizat că cele două părţi urmăresc consolidarea încrederii, coordonarea în problemele strategice şi cooperarea în domeniul securităţii.

În timpul vizitei din Rusia a preşedintelui chinez Xi Jinping de la începutul lunii, preşedinţii Rusiei şi Chinei au anunţat aprofundarea parteneriatului strategic comprehensiv dintre cele două state.

”Cele două părţi vor trebui să implementeze angajamentul luat de cei doi şefi de stat, să promoveze relaţiile bilaterale şi să-şi păstreze interesele comune de securitate”, a declarat Yang.


Patruşev a afirmat că ”promovarea parteneriatului strategic comprehensive reprezintă o prioritate pentru diplomaţia Rusiei”. El a pledat pentru ca cele două state să aprofundeze cooperarea pe teme de securitate şi să îşi continue coordonarea acţiunilor pe arena internaţională.

În plus, cele două părţi au convenit să-şi coordoneze acţiunile şi în cadrul summitului BRICS ce va avea ca temă problemele de securitate şi se va desfăşura la Beijing săptămîna aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?