X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu vorbește despre „starea de captivitate” a statului

27 iul. 2017,, 10:00   Politică
6739 8

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a referit în premieră la acuzațiile opoziției cu privire la starea de captivitate în care s-ar afla Moldova astăzi, informează NOI.md.

Demnitarul a respins vehement aceste supoziții, precizînd că de la instaurarea Guvernului Filip, în 2016, s-au produs doar schimbări spre bine.

„Cei care fac asemenea declarații și caută adevărul trebuie să parcurgă o anumită analiză. În primul rînd, să vadă cum e guvernată țara - dacă guvernarea presupune abuz sau o administrare bună, care aduce beneficii statului. Aici ne referim la instituții care sînt în axa guvernamentală și a majorității parlamentare. Astfel, dacă am reușit să restabilim economic R. Moldova din acea criză, dacă am reușit să facem ca achizițiile publice să fie transparente, dacă au loc încasări la buget pe domeniul fiscal și vamal, dacă se reușește să se lupte contra schemelor infracționale și spălării banilor, iar aceasta denotă o bună administrare, atunci care este întrebarea?”, a afirmat el într-un interviu recent pentru ”Deutsche Welle”.

„Dacă o bună administrare și management înseamnă capturare, atunci da, sînt de acord cu aceasta”, a continuat el.

Potrivit lui Candu, în ciuda presupunerilor multor sceptici că statul va suferi un colaps în 2016, întrucît nu existau suficienți bani pentru salarii, pensii și alte plăți curente, guvernarea a reușit să stabilizeze situația.


Democratul a recunoscut că sînt încă multe restanțe de recuperat în sectorul justiției, dar a precizat că „aceasta este o instituție independentă de stat și trebuie să vrea și ei să se reformeze”.

„Elementele conectate la domeniul justiției, cum ar fi Procuratura, CNA, datorită reformelor, funcționează altfel. Eu personal văd doar schimbări spre bine - atît pe nivel economic, care este în creștere, cît și pe cel al instituțiilor de drept. Astfel, cei care critică guvernarea, bine sau rău intenționat, trebuie să se întrebe pe ei înșiși care sînt diferențele în acest stat pe parcursul ultimilor doi ani”, a conchis Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?