Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon va insista pe desfăşurarea referendumului consultativ

27 iul. 2017,, 10:11   Politică
2244 2

Preşedintele Igor Dodon va insista pe desfăşurarea referendumului consultativ, indiferent de decizia Curţii Constituţionale (CC).

El a menționat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă desfășurate miercuri seară la reşedinţa de la Condriţa, la o distanţă de 30 km de Chişinău.

„Vom vedea care va fi decizia Curţii Constituţionale. Însă, indiferent care ar fi aceasta, coaliţia de la guvernare va avea de pierdut, căci poporul îl susţine pe preşedinte în toate cele patru întrebări propuse spre a fi incluse în referendum. Nu exclud că, dacă CC va lua o decizie negativă, iar Guvernul nu va aloca bani pentru desfăşurarea referendumului, eu voi semna un alt decret de desfăşurare a referendumului”, a declarat Dodon.

În luna martie preşedintele a semnat un decret prin care a stabilit data de 24 septembrie pentru desfăşurarea referendumului consultativ. El a propus ca cetăţenii să răspundă la referendum la următoare întrebări: 1. Susţineţi abrogarea Legii miliardului? 2. Susţineţi acordarea preşedintelui RM drepturi suplimentare de dizolvare a Parlamentului şi alegeri parlamentare anticipate? 3. Susţineţi reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 71? 4. Susţineţi sau nu studierea în instituţiile de învăţămînt a disciplinei "Istoria Moldovei"?

Pe 3 aprilie fracţiunea parlamentară a PL a contestat la CC decretul preşedintelui. Sesizarea liberalilor a fost examinată miercuri. Decizia în acest sens va fi anunţată joi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?