X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Imagini îngrozitoare pe pachetele de țigări comercializate în Moldova

26 iul. 2017,, 16:49   Societate
2619 0

Pe toate pachetele de țigări comercializate în Moldova vor fi imprimate avertismente de sănătate, începînd cu 1 ianuarie 2018, notează NOI.md.

Prevederea se regăsește în Regulamentul sanitar privind avertismentele de sănătate și etichetarea produselor de tutun, aprobat astăzi de Guvern. Scopul urmărit prin acest proiect este de a descuraja fumatul în rîndul populației.

Astfel, avertismentul general care va fi imprimat pe ambalaj va include textul „Fumatul ucide. Renunță acum!”, precum și mesajul de informare „Fumul de tutun conține peste 70 de substanțe ce cauzează cancer”. Printre alte avertismentele textuale se mai regăsesc următoarele: Fumatul cauzează 9 din 10 cancere pulmonare; Fumatul cauzează cancere bucale şi ale gîtului; Fumatul dăunează plămînilor; Fumatul cauzează atacuri de inimă; Fumatul cauzează accidente vasculare cerebrale şi infirmitate; Fumatul blochează arterele, etc.

Avertismentele se vor încadra într-un chenar negru cu lățimea de 1 mm care va fi inclus în interiorul suprafeței rezervate pentru avertismente.

Avertismentele textuale vor fi însoțite și de imagini color în care vor fi ilustrate efectele nocive ale fumatului asupra sănătății omului. Ministerul Sănătății va crea o bază electronică cu modele de avertismente de sănătăte, care vor fi puse la dispoziția agenților economici.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?