X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Încă 16 agenţi economici din Găgăuzia şi Taraclia au primit granturi ale UE

26 iul. 2017,, 17:52   Economie
2494 1

Încă 16 antreprenori activi şi începători din Găgăuzia şi raionul Taraclia au obţinut granturi în cadrul etapei a doua a Programului Uniunii Europene „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale” SARD.

Ceremonia de înmînare a certificatelor de beneficiari a avut loc astăzi la Incubatorul de afaceri din oraşul Ceadîr Lunga, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al başcanului autonomiei, antreprenorii au fost selectaţi dintre 87 de participanţi ai turului al doilea de concurs al proiectelor de afaceri. Proiectele cîştigătoare sînt diversificate şi includ un diapazon amplu de producere: produse lactate şi de panificaţie, brichete din deșeuri agricole, cutii din lemn şi articole de meşteşugărit, ciuperci şi produse apicole.

Fiecare beneficiar a primit de la UE asistenţă financiară gratuită în valoare de la 8,9 mii pînă la 17,9 mii de euro. Acest suport va contribui la deschiderea unor noi întreprinderi mici şi mijlocii şi dezvoltarea celor existente, ceea ce va duce la crearea a peste 90 de noi locuri de muncă.

Cîştigătorii concursului au fost felicitaţi de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, preşedintele raionului Taraclia, Chiril Tatarlî, precum şi de reprezentanta delegaţiei UE în Moldova, Iva Stamenova.


După cum a menţionat Irina Vlah, primele 15 proiecte finanţate de Programul SARD au demonstrat rezultate bune. Efectul de pe urma Programului SARD l-au sesizat nu numai reprezentanţii mediului de afaceri, dar şi locuitorii fiecărei localităţi a Găgăuziei, deoarece fiecare primărie a autonomiei a fost în stare să realizeze diverse proiecte de infrastructură.

Programul SARD, finanţat de Uniunea Europeană şi realizat de PNUD, a demarat în Găgăuzia şi raionul Taraclia în anul 2016. Bugetul proiectului însumează 6,5 milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?