Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un canadian a avut 25 de soții și 145 de copii

27 iul. 2017,, 01:00   Externe
3400 0

Winston Blackmore, un canadian în vîrstă de 61 de ani, a fost găsit vinovat ed poligamie după ce s-a căsătorit cu 25 de femei și ar fi tatăl a 145 de copii, scrie BBC News.

Blackmore a fost preot al Bisericii Fundamentaliste a lui Isus Hristos a Sfintelor Zile din Urmă (FLDS).

Winston Blackmore este acuzat de poligamie, iar procesul este considerat un punct de referință pentru justiția canadiană și se ateaptă să testeze limitele libertății religioase. Avocatul lui Blackmore a susținut că incriminarea poligamiei încalcă libertatea religioasă a clientului său.

În cazul în care va fi găsit vinovat, canadianul riscă o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare.

Winston Blackmore și cumnatul său, judecat și acesta pentru poligamie într-un proces paralel, fac parte din comunitatea religioasă Bountiful din sud-estul provinciei British-Colombia, formată din aproximativ 1.500 de oameni și fondată încă din 1946. Localnicii de aici fac parte dintr-o sectă separatistă de mormoni care au fost excomunicați din comunitatea mormonă tocmai din cauza practicării poligamiei. Membrii sectei FLDS consideră că poligamia este necesară pentru a obține viața de apoi.


Cu toate că cei doi au fost găsiți vinovați de Curtea Supremă a British-Columbia, avocatul lor a anunțat că va face recurs la Curtea Supremă a Canadei și va ataca poligamia la Curtea Constituțională.

Winston Blackmore, un canadian a avut 25 de soții și 145 de copii

„sînt vinovat că îmi trăiesc religia. Asta-i tot ce spun astăzi pentru că nu am negat niciodată acest lucru”, a declarat Blackmore reporterilor după verdict. „Douăzeci și șapte de ani și zeci de milioane de dolari cheltuiți și tot ce au dovedit este ceva ce nu am negat niciodată”, a mai spus bărbatul.

Procesul în ccare au fost judecați cei doi preoți ai FLDS a durat 12 zile, iar printre martori a fost audiată și Jane Blackmore, prima soție a bărbatului, care a fost excomunicată în 2003. Ea a spus instanței că Blackmore le-a spus odată că „face doar ceea ce Dumnezeu i-a spus să facă”.

Blackmore s-a căsătorit cu Jane Blackmore și apoi a luat de soții alte 24 de femei, ca parte a așa-numitelor ”căsătorii celeste” la care au luat parte locuitorii din comunitatea Bountiful.

În 2009, cînd a fost reținut prima dată de poliție și s-a întocmit dosarul pe numele său, Blackmore nu a negat acuzațiile și a vorbit deschis despre poligamie. Atunci cînd i s-au expus faptele și i-au fost prezentate acuzațiile el a făcut doar două corecții asupra unor detalii. „Blackmore a confirmat că toate căsătoriile lui au fost căsătorii celeste, în conformitate cu regulile și practicile FLDS”, a explicat avocatul acestuia, Blair Suffredine.

Jurnaliștilor, Blackmore le-a spus că nu persecuția religioasă îl deranjează și cea politică și speră că va aduce schimbări legislației canadiene. „Acum douăzeci și șapte de ani, adulterul era considerat un act ilegal. Cu douăzeci și șapte de ani în urmă, cînd au început cu noi, căsătoria între persoane de același sex era ilegală. Toți acești oameni au lansat cu succes provocări constituționale cu privire la dreptul de bază de a se asocia în mod liber”, a spus Blackmore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?