Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

ANSA vine cu o reacție după reținerea unui afacerist acuzat de monopol

26 iul. 2017,, 15:53   Societate
3184 0

După ce ieri a fost arestat un om de afaceri care este acuzat de monopol în exportul de fructe în Federația rusă, ANSA vine cu o reacție.

Potrivit instituției din martie curent, în scop de combatere a tentativelor de fraudări la eliberarea actelor permisive şi de micşorare a impactului factorului uman în procesul de întocmire a documentelor, a fost elaborat şi a implementat sistemul informatic automatizat ”Managementul eliberării certificatelor fitosanitare”.

Sistemul cuprinde două module principale interconectate: Modului I ”Registrul operatorilor” și Modulul II ”Certificate fitosanitare”. Prin Ordin ANSA au fost aprobate listele persoanelor cu accesul pentru Modului I și Modulul II, precum și limitele de acces pentru diferite grupuri de utilizatori. Conectarea la sistem este restricționată prin loginul și parola pentru fiecare grup de utilizator in parte și asigurată de creatorii sistemului, astfel fiind excluse premisele pentru eventuale intenţii de comitere a fraudelor.

Toţi solicitanţii de certificate fitosanitare sunt înregistraţi în Registrul de recepţionare a cererilor pentru obţinerea certificatului respectiv.

ANSA intervine cu solicitarea către agenţii economici, care intenţionează să exporte produsele pe pieţele externe, să respecte întocmai prevederile legale ale procedurilor de perfectare a documentelor şi să beneficieze de consultaţiile necesare, pe care Agenţia le acordă exportatorilor de produise agricole.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?