Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un avion AIR Moldova a făcut pană de cauciuc la aterizare

26 iul. 2017,, 15:22   Societate
3997 2

O aeronavă a companiei aeriene AIR Moldova a avut probleme la aterizare după ce a făcut o pană de cauciuc în momentul în care intrase pe pistă.

Incidentul a avut loc astăzi, 26 iulie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar informația a fost confirmată pentru Today.md de către Dumitru Niculăiță, purtătorul de cuvînt al AIR Moldova.

Solicitat telefonic, Dumitru Niculăiță, a confirmat incidentul și a declarat că în ultima perioadă nu au fost înregistrate asemenea incidente, însă în istoria companiei au existat cazuri similare.

„Da, este adevărat, la aterizarea pe Aeroport, s-a spart un cauciuc la aeronava care a efectuat cursa Antalya-Chișinău. Acesta a fost înlocuit, iar aeronava urmează să efectueze cursa Chișinău-Roma. Este pentru prima dată cînd ne confruntăm cu așa o situație și urmează să fie cercetate toate circumstanțele în care s-a produs incidentul. Mai mult decît atît, niciunul dintre pasageri nu a fost afectat și nu a avut de suferit din cauza incidentului”, a precizat Niculăiță.

Potrivit unor surse ale portalului Today.md, incidentul ar fi avut loc din cauză că echipajul nu ar fi schimbat cauciucurile înainte de decolare.


Nino Ciobinașvili, purtătorul de cuvînt al Aeroportului, a declarat pentru Today.md că incidentul a avut loc nu din cauza pistei și că Aeroportul nu poartă răspundere pentru acest incident, menționînd că vor fi efectuate cercetări, iar în prezent detalii pot oferi doar reprezentanții companiei aeriene.

Este de menționat că săptămîna trecută compania aeriană AIR Moldova a fost nevoită să anuleze cursa Chișinău-Atena, asta după ce au fost depistate unele defecțiuni tehnice la aeronava care urma să efectueze cursa.

Numele companiei AIR Moldova a mai apărut în presă în ultima perioadă într-o lumină proastă după ce au fost anulate cinci curse care de obicei erau efectuate conform orarului de vară în zilele de marți.

Ulterior, în spațiul mediatic a apărut o scrisoare anonimă prin care un grup de angajați ai Companiei Aeriene ”AIR Moldova” (piloți, ingineri, personal navigant și întreținere la sol) ar fi expediat o scrisoare deschisă președintelui țării, președintelui Parlamentului, premierului și presei, în care vorbesc despre ”corupția și incompetența” care domină situația de la companie și solicită ”salvarea AIR Moldova”.

”Aeronava de tip Embraer 190/ER-ECB/ care a efectuat cursa 9U885 Chișinău-Verona, în data de 9 iulie 2017 s-a defectat în timpul zborului. Un defect foarte și foarte grav – au început vibrații la motor, distrugerea motorului în zbor prin desprinderea palelor rotorului motorului, fapt ce putea fi catastrofal. Și astăzi, aeronava se află pe aeroportul din Verona, se caută alt motor. Din data de 9 iulie au fost anulate vreo 30 de curse aeriene și reținute alte 80. Considerăm că la această situație s-a ajuns datorită corupției și incompetenței directorului general al întreprinderii, cet. Scorpan Ilian”, se mai spune în text.La fel, în cercul restrîns de prieteni, el se justifică, făcînd trimitere la că este impus de Partidul Liberal, care l-a promovat, să aducă bani la partid prin intermediul altor ”specialiști” din conducerea companiei, aduși la noi de către PL și anume: Sula Victor, Morari Serghei și Hincu Vasile”, afirmă semnatarii scrisorii.

După apariția scrisorii în presă, Autoritatea Aeronautică Civilă urmează să se autosesizeze și să verifice unele date prezentate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?