Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Anunț fără precedent al Coreei de Nord: Un atac nuclear în inima SUA

26 iul. 2017,, 19:00   Externe
2018 0

Coreea de Nord a amenințat că va lansa un atac nuclear "în inima Statelor Unite" dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian, a relatat miercuri agenția sud-coreeană de presă Yonhap, citînd un anunț difuzat de agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA, transmite DPA.

"Dacă SUA îndrăznesc să schițeze și cel mai mic semn că încearcă să înlăture conducerea noastră supremă, vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuțit și întărit de-a lungul timpului", a declarat un purtător de cuvînt al MAE nord-coreean, potrivit KCNA.

Amenințarea de la Phenian vine ca răspuns la recentele remarci ale șefului Agenției centrale de informații a SUA (CIA), Mike Pompeo, care a făcut aluzie la o schimbare de regim în Coreea de Nord, menționează DPA. Mike Pompeo ar fi declarat în cadrul unui forum săptămîna trecută că cel mai bun lucru pe care îl pot face SUA este să "separe capacitatea (nucleară) de persoana care ar putea avea intenția (nucleară)".

Purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe nord-coreean a afirmat că remarcile lui Mike Pompeo "au întrecut limita și a devenit clar că scopul suprem al administrației (președintelui american Donald) Trump este schimbarea regimului".

"Dacă este amenințată demnitatea supremă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord), aceasta trebuie să anihileze preventiv acele țări și entități implicate direct sau indirect, mobilizînd toate mijloacele de atac, inclusiv pe cele nucleare", a adăugat purtătorul de cuvînt, potrivit KCNA.


Coreea de Nord a testat, de la începutul anului trecut, două bombe nucleare și mai multe rachete, ceea ce a determinat creșterea tensiunilor în peninsulă. La 4 iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, test care, potrivit analiștilor, a apropiat Phenianul de a deține capacitatea de lansare a unei rachete cu o rază de acțiune suficientă pentru a atinge teritoriul SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?