Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Decizia privind constituționalitatea decretului semnat de președinte va fi anunțată mîine

26 iul. 2017,, 12:04   Politică
2550 2

/12.04/ Curtea Constituțională se va pronunța mîine, la ora 10:00, pe marginea sesizării depusă de PL privind controlul constituționalității decretului Președintelui R. Moldova privind desfășurarea referendumului republican consultative.

/10.00/ Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de Partidul Liberal privind controlul constituționalității decretului Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind desfășurarea referendumului republican consultative, relatează NOI.md

Anterior Igor Dodon a semnat un decret privind organizarea unui referendum național la 24 septembrie. În cadrul acestuia cetățenii urmează să răspundă la aceste patru întrebări:

  1. Prima se referă la miliardul furat pus pe umerii cetățenilor. Oamenii vor trebui sa răspundă cu "da" sau "nu", doresc anularea acestei legi.
  2. Cea dea doua întrebare se referă la oferirea drepturilor constituționale suplimentare președintelui țării. Asta ca șeful statului sa aibă posibilitatea să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate.
  3. Cea de-a treia întrebare la care cetățenii vor trebui sa răspundă prin "da" sau "nu", este "Dacă vă doriți reducerea numărului de deputați în Parlament de la 101 la 71 de deputați.
  4. Și ultima întrebare "Doriți introducerea în curriculum școlar a disciplinei Istoria Moldovei", la fel cu variantele de răspuns "da" și "nu".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?