X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum să ne protejăm de fum în caz de un alt eventual incendiu în Chișinău

25 iul. 2017,, 17:17   Capitala
1802 0

Ținînd cont de numeroasele incendii care au avut loc în Chișinău, specialiștii Centrului municipal de Sănătate Publică au mai multe recomandări pentru cetățeni pentru evitarea riscurilor de sănătate, transmite NOI.md

Astfel, aceștia îndemnă cetățenii să părăsească temporar zona afectată cu fum. Totodată, timpul aflării în aer liber în zona afectată, îndeosebi dimineaţa, trebuie scurtat, deoarece concentraţia de substanţe nocive în aer este mai sporită și trebuie exclusă practicarea sportului în orele matinale în astfel de zone.

De asemenea, în cazul apariţiei insuficienţei respiratorii cetățenii trebuie să solicite asistenţă medicală. Totodată, la sporirea mirosului de fum trebuie folosite măşti de protecţie, iar la uşă şi geamuri trebuie atîrnate stofe umezite (tifon și cearşafuri).

La fel, pentru aerisirea încăperilor cetățenii trebuie să folosească sisteme de curăţare a aerului şi de condiţionare.

„Organizaţi dereticarea umedă a încăperilor, cel puţin o dată pe zi, și spălați cît mai des nasul și gîtul cu apă”, spun specialiștii.


Potrivit sursei, în alimentaţie trebuie folosite preponderent fructe şi legume bogate în substanţe minerale; lactate acidulate, apă slab sărată şi alcalină. Totodată, este recomandată evitarea alcoolului, băuturilor răcoritoare dulci şi carbogazoase, fumatului, care pot provoca acutizarea bolilor cronice.

Pentru persoanele ce suferă de boli cronice este important să respecte strict indicaţiile medicului, dar și să se plimbe numai prin parcuri, păduri și zone verzi neafectate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?