X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oaspeţii din Ucraina, “uimiţi” de viaţa din Transnistria (VIDEO)

25 iul. 2017,, 14:50   Societate
9748 8

Jurnaliştilor din Ucraina li s-a organizat o excursie prin Tiraspol după conferinţa de presă a liderului regiunii, Vadim Krasnoselski.

Reprezentanţilor mass-media, care au sosit în Transnistria la invitaţia administraţiei şefului regiunii, nu li se permitea să vizioneze de site stătător atracțiile locale. Despre impresiile de pe urma celor văzute grupul de filmări al unui canal ucrainean de televiziune a relatat într-un reportaj special, comunică NOI.md.

Jurnaliştii din Ucraina au avut primele impresii de la autoproclamata republică vecină deja la punctul de grăniceri, unde bagajul lor a fost verificat minuţios. După cum a relatat şoferul unui canal privat de televiziune, “vameşii transnistreni se băgau aproape în fiecare buzunăraş al pasagerilor, verificau minuţios chiar şi încărcătoarele pentru telefoanele mobile, n-au lăsat fără atenţie niciun loc în automobil”. Drept răspuns la rugămintea de a explica motivul acestor controale atît de minuţioase, după cum au spus martorii oculari, angajatul “Serviciului Grăniceri” al Transnistriei a spus sincer că “Ucraina nu este ţară prietenă şi de sus s-a indicat verificarea minuţioasă a oaspeţilor”.


Jurnaliştilor care au asistat la conferinţa de presă a lui Vadim Krasnoselski le-au permis să se plimbe prin Tiraspol, dar, după cum s-a clarificat, conform unei rute strict reglementate. Reprezentanţilor mass-media le-au arătat Sovietul Suprem şi teritoriul adiacent, care în subiect a fost numit “insuliţă a URSS în secolul XXI”. “Simbolurile sovietice coexistă pretutindeni, în amestec cu tricolorul rus şi drapelele autoproclamatei republici. Mai mult, unii locuitori trăiesc pînă în prezent cu paşapoarte sovietice”, se menţionează în reportajul unuia dintre canalele ucrainene.

Precizăm că liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a susţinut o conferinţă de presă pentru jurnaliştii din Ucraina, unde a declarat, în particular, despre “inacceptabilitatea” retragerii forţelor pacificatoare ruse din regiune, care, potrivit spuselor lui, “în 25 de ani de desfăşurare a operaţiunii de pacificare ea şi-a demonstrat eficienţa”. El şi-a explicat, de asemenea, poziţia față de urmărirea penală a fostului şef al regiunii din stînga Nistrului Evgheni Şevciuk, căruia i-a promis “judecată deschisă” în cazul revenirii lui în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?