X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Camerele de monitorizare a traficului au adus în buget 3,7 mln lei

25 iul. 2017,, 15:02   Societate
1489 0

Pe parcursul primului semestru al anului curent, prin intermediul sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere au fost inițiate peste 72 de mii de proceduri contravenționale.

Peste 18 mii dintre acestea au fost finalizate cu întocmirea proceselor-verbale, fiind încasată suma de 3,7 milioane de lei. Procentul achitărilor constituie aproximativ 25,7% din numărul total de proceduri contravenționale inițiate.

Ca frecvență prevalează depășirea regimului de viteză – aproximativ 65% din numărul încălcărilor fixate. De asemenea, se înregistrează încălcarea marcajului rutier și nerespectarea semnalului de interzicere a semaforului.

Directorul Serviciului tehnologii informaționale al MAI, Andrian Șova, a declarat pentru IPN că cele 41 de zone de monitorizare a traficului din Chișinău funcționează în proporție de 90-95%. Apar anumite defecțiuni, însă acestea sînt temporare, pentru că în cel mai scurt timp sînt remediate.

Cît ține de sistemele de monitorizare din țară, instalate de către consiliile raionale în comun cu agenți economici, acestea nu sînt funcționale din anul 2015.

Ca urmare a mai multor controale, au fost constate neconformități și a fost dispusă deconectarea camerelor de la sistemul central de monitorizare al MAI.

Andrian Șova a menționat că este preconizată extinderea sistemului de monitorizare la nivel național din bani Ministerului Afacerilor Interne. Prioritate vor avea zonele care prezintă mai mult pericol, unde se înregistrează cele mai multe accidente.

De la instalarea sistemelor de supraveghere video în municipiul Chișinău (2014 -2016) au fost achitate amenzi în sumă de 41,5 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?