X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Candu îl taxează dur pe Dodon printr-un mesaj postat pe o fotografie (FOTO)

25 iul. 2017,, 13:07   Politică
11682 35

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vine cu o reacție dură la informația că președintele Igor Dodon va decora militari ruși din stînga Nistrului.

Într-un mesaj postat pe o fotografie, Candu califică această acțiune drept încălcare a Constituției Republicii Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit spicherului Parlamentului, „Dodon confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare.”

„Președintele Dodon se laudă la un post rusesc că încalcă și va încălca Constituția țării de dragul susținerii Moscovei. Supărat pe poziția fermă a Parlamentului, exprimată prin Declarația privind retragerea forțelor militare ruse, Igor Dodon promite medalii soldaților ruși și transnistreni și deschide o rană care încă sîngerează. Nu ne faceți să credem că șeful statului are prea mule prerogative, domnule Dodon”, a scris pe pagina sa de Facebook Andrian Candu.

Igor Dodon va participa la evenimentele din stînga Nistrului consacrate împlinirii celor 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.


Acesta urmează să aibă o întrevedere ci vicepremierul rus Dmitri Rogozin și liderul administraţiei separatiste, Vadim Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?