UE va analiza deciziile Chișinăului – oficial european

UE va analiza deciziile Chișinăului – oficial european

UE va analiza atent proiectul de lege privind trecerea la sistemul mixt de vot și va stabili în ce măsură recomandările Comisiei de la Veneția au fost respectate.

În funcție de rezultatele acestei analize, UE ar putea lua decizia de a suspenda prima tranșă de asistență macrofinanciară destinată Moldovei. Declarația a fost făcută de comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, în cadrul unui briefing de presă, comunică NOI.md.

„Vom analiza atent deciziile luate: în ce măsură au fost urmate recomandările Comisiei de la Veneția, în ce măsură a fost afectată cerința garantării unui sistem pluripartit, respectate regulile și drepturile democratice. Acest lucru poate avea consecințe cel puțin la debursarea primei tranșe din asistența financiară”, a afirmat Hahn.

În cadrul unei declarații anterioare, oficialii UE au subliniat că există îngrijorări serioase legate de modul în care va funcționa noua lege.

„În timp ce selectarea sistemului electoral este o decizie suverană a statului, Uniunea Europeană are ferma convingere că orice modificare a sistemului electoral ar trebui să consolideze democrația, să se bazeze pe un consens larg între forțele politice”, se arată într-o declarație semnată de Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

VictorIo 29 iul. 15:51

Nu stiu eu ce analizeaza ei acolo, insa vad ca pina in ziua de azi il finanteaza pe Plahotniuc, asta inseamna ca Volodea nostru i mester bun, nu cunosc alte persoane carora le-ar fi reusit sa le puna atitea macaroane europenilor si americanilor pe urechi.

Alexei 27 iul. 13:19

Плаха уже не один раз обводит вокруг пальца дурачков из Евросоюза, уверен что и на этот раз ему это удастся. В этом плане Плахотнюк гений, умеет своего добиваться. Потом те не смогут вкурить как так получилось что давали деньги человеку который от демократии далек как до луны.

Mihai 25 iul. 15:06

Daca nu a mai avut si legea asta consens, si printre cetateni si printre deputati, apoi nu stiu! Nici nu cred ca a existat proiect mai dezbatut in Moldova.

timofei 25 iul. 13:31

doar sa nu puna presiune pe deciziile suverane a unui stat, ca nici o guvernare n-are dreptul sa se opuna vointei cetatenilor

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load