Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Datoriile de pînă la 10 lei ale contribuabililor vor fi anulate

25 iul. 2017,, 11:42   Economie
1883 0

În Moldova restanțele contribuabililor – persoanelor fizice și juridice – în valoare de pînă la 10 lei, potrivit situației de la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal, vor fi anulate.

Acest lucru este prevăzut de modificările și completările la Codul fiscal, aprobate în Parlament la inițiativa Ministerului Finanțelor, relatează NOI.md.

Astfel, articolul 172 al Codului fiscal va fi completat cu alineatul (3) cu următorul conținut: „ Se supun anulării datoriile fiscale ale contribuabililor (persoane fizice sau juridice) în valoare de pînă la 10 lei în total, înregistrate la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal, în propriile sisteme de evidență a autorităților abilitate cu funcția de administrare fiscală, menționate în alineatul (1) al articolului 131 din prezentul cod, pentru plățile reglementate de Codul fiscal.

Determinarea și stingerea datoriei prin anularea sumei restante corespunzătoare în propriile sistemele de evidență ale autorităților menționate le realizează în mod individual fiecare organ separat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?