X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Construcţia drumului Ferapontievca-Avdarma se apropie de final

25 iul. 2017,, 09:23   Societate
1615 0

Lucrările de construcţie a drumului Ferapontievca-Avdarma din Găgăuzia, cu o lungime de 5,2 km, sînt efectuate în proporţie de 95%. Informaţia i-a fost prezentată luni başcanului autonomiei, Irinei Vlah, în timpul inspecţiei obiectului.

Reconstrucţia capitală a drumului a început în anul 2016. Actualmente, compania antreprenoare se află la etapa de finisare a proiectului. Acesta se realizează cu utilizarea tehnologiilor noi, căci drumul se construieşte din amestec de beton.

Directorul tehnic al firmei, Valeriu Soroca, a explicat că această metodă este practicată în serviciile rutiere ale ţărilor străine. Acesta este primul proiect realizat de către Agenţia dezvolt&# 259;rii regionale a Găgăuziei, în valoare de 28 mil. lei.

Potrivit başcanului autonomiei, drumul nou va contribui la dezvoltarea satului Avdarma şi în calitate de obiect turistic, deoarece acesta este inclus în itinerarul destinaţiilor turistice din Găgăuzia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?