Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Greceanîi a făcut bilanţul activităţii fracţiunii

25 iul. 2017,, 08:52   Politică
2197 1

Preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Zinaida Greceanîi, a făcut bilanţul activităţii fracţiunii în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ea a spus că în cadrul sesiunii deputaţii PSRM au iniţiat peste 40 de proiecte de legi, dintre care 17 în domeniul juridic, 11 în domeniul social, 7 în domeniul politic şi 6 în domeniul economic.

"Majoritatea parlamentară nu a susţinut o parte din iniţiativele noastre, însă unele proiecte de legi au fost copiate de majoritate. Guvernul deseori dădea aviz negativ proiectelor noastre, iar apoi unele prevederi din documentele noastre erau transferate în proiectele de legi ale Guvernului", a declarat ea.

Potrivit ei, PSRM a sprijinit cîteva proiecte de legi iniţiate de Preşedintele Igor Dodon. Una din iniţiative urmăreşte anularea legii prin care guvernarea a pus miliardul furat pe umerii cetăţenilor.

Greceanîi a menţionat că, la iniţiativa PSRM, în Parlament au prezentat rapoarte de activitate ministrul Sănătăţii, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ministrul Educaţiei, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

"Tuturor acestora le-a fost înaintat vot de neîncredere, iar doi dintre miniştri au plecat ulterior din funcţie (ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, şi ministrul Educaţiei, Corina Fusu - "I.")", a amintit ea.

Liderul socialiştilor a spus că fracţiunea a insistat ca în Parlament să fie discutate problemele acute - majorarea tarifelor la serviciile medicale, calitatea proastă a alimentaţiei în instituţiile de învăţămînt, creşterea cazurilor de suicid în rîndul tinerilor. De asemenea, la insistenţa socialiştilor, au fost desfăşurate audieri privind neregulile admise la organizarea examenelor de Bacalaureat şi a fost audiat raportul de activitate a Guvernului, prezentat de prim-ministrul Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?