X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Macron va găzdui o întîlnire a principalilor rivali politici din Libia

24 iul. 2017,, 21:30   Externe
1540 0

Preşedintele francez Emmanuel Macron va găzdui, marţi, o întîlnire a principalilor rivali politici din Libia, în tentativa de a contribui la încheierea crizei libiene, a anunţat luni preşedinţia Franţei, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Emmanuel Macron va găzdui o întîlnire a principalilor rivali politici din Libia, în tentativa de a contribui la încheierea crizei libiene

Premierul libian Fayez al-Sarraj şi generalul Khalifa Hifter, comandantul autoproclamatei Armate Naţionale Libiene, care are susţinerea Egiptului, se vor întîlni în apropiere de Paris, potrivit administraţiei de la Palatul Elysee.

Franţa "încearcă să faciliteze o înţelegere politică şi să îşi arate susţinerea pentru aceste eforturi, sub auspiciile Naţiunilor Unite". Provocarea este "construirea unui stat capabil să răspundă nevoilor fundamentale ale libienilor, cu o singură armată".

Cei doi rivali din Libia s-au mai întîlnit în luna mai, în Emiratele Arabe Unite, iar cele două părţi au convenit să organizeze alegeri prezidenţiale şi parlamentare în 2018.


Liderii europeni pledează pentru o soluţie de pace în Libia, care să degreveze ţara de grupările extremiste, traficul de armament şi de persoane. Totodată, controlul asupra frontierelor este considerat vital pentru reducerea fluxului de imigranţi către Italia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?