X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Tablou mural ca decor al unei clădiri din Chișinău (FOTO)

24 iul. 2017,, 18:30   Societate
2389 0

Fațada Editurii «Universul» din Chișinău este decorată cu o pictură murală mare.

Pe tablou băiatul ca și cum ar sta pe cornișă, privindu-i zîmbind pe toți trecătorii. Creația murală îi aparține artistului, care pictează în stilul „graffiti“, Dmitri Potapov, informează NOI.md.

Lucrarea sa tînărul pictor le-a dedicat-o tuturor semenilor lui, care s-au născut după obținerea independenței Republicii Moldova. La realizarea proiectului a lucrat o echipă întreagă de maeștri „graffiti“ în frunte cu Dmitri Potapov, timp de patru luni. Autorii compoziției au comunicat că au fost nevoiți să folosească un elevator auto, căci opera de artă este situată la înălțimea de 15 de metri deasupra solului. A fost luată decizia ca tabloul să fie numit „Autoportret”.

Această pictură murală nu a fost prima în „palmaresul“ lui Dmitri Potapov și a echipei lui. Anterior, pe pereții clădirilor din Chișinău au apărut lucrările «Lasă Jălea» și «Guliver Înlănțuit». Grupul de pictori „graffiti“ are planuri mărețe. Ei își propun să decoreze cu încă 22 astfel de opere de artă alte clădiri din Chișinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?