Transnistria stiri: 1356
Eurovision stiri: 497

FSB a fost acuzată că deține o închisoare secretă lângă Moscova

24 iul. 2017,, 20:30   Externe
1866 0

Avocații Dmitri și Olga Dinze, care reprezintă interesele fraților Akram și Abror Azimov (foto), ultimul acuzat de organizarea atacului terorist din metroul din St. Petersburg, au depus o cerere la Biroul Procurorul General din Rusia pentru verificarea informațiilor cu privire la „închisoarea secretă“ a Serviciului Federal de Securitate din Moscova (FSB), scrie „Mediazona“.

Tot luni, Abror Azimov s-a plîns de tortura care i-a fost aplicata în „închisoarea secretă“ a FSB. Potrivit lui Azimov, aceasta este situata la periferia de sud-vest a Moscovei.

Avocații susțin ca in aceeasi „închisoare“ a fost detinut și Akram Azimov. Cei doi frati, care au fost aduși acolo imediat după arestare, au acuzat ca au fost torturați și forțati să învețe „marturisirile” privind pregatirea atacului terorist.

Atacul din metroul din St. Petersburg a avut loc la 3 aprilie. Bomba care a explodat in metrou a omorît 14 persoane, 50 fiind rănite. Pana acum nicio grupare terorista nu a revendicat responsabilitatea pentru atac. Anchetatorii cred că explozia a făcut provocata de teroristul sinucigaș Akbarjon Jalilov, cetatean rus, orginar din Kîrgîzstan, iar organizator al atacului ar fi Abror Azimov. Ultimul nu si-a recunoscut vina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?