X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Pentagonul, îngrijorat de politica Rusiei faţă de Ucraina, Moldova și Georgia

24 iul. 2017,, 18:20   Politică
2574 3

Pentagonul continuă să fie îngrijorat în privinţa politicii Rusiei faţă de Ucraina, Moldova şi Georgia, a declarat preşedintele Comitetului Întrunit al şefilor de stat major din SUA, Joseph Dunford.


În cadrul unui forum de securitate desfăşurat în weekend în Colorado, el a spus că "Rusia continuă să fie o ameninţare pentru SUA din cauza programului său de modernizare a forţelor armate, armelor nucleare şi acţiunilor în spaţiul cibernetic".

"SUA trebuie să fie pregătite să prevină un atac nuclear din partea Rusiei. Configuraţia internaţională a ajuns la cel mai înalt punct de instabilitate de după cel de-al Doilea Război Mondial. De aceea, trebuie să fortificăm NATO, pentru a preveni acţiunile Rusiei", a remarcat generalul.

Joseph Dunford a declarat de mai multe ori că Rusia este pericolul numărul unu pentru SUA. De exemplu, la conferinţa de securitate din august 2016, el a spus că printre ameninţările principale pentru SUA se numără Rusia, China, Iran, Coreea de Nord şi terorismul internaţional. De asemenea, el "şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa pericolului pe care îl prezintă Federaţia Rusă pentru Georgia şi Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?